براساس این همکاری میان دانشگاه و صنعت نفت، دستیابی به فناوری ارزشمند جلوگیری از تشکیل رسوب آسفالتین در چاههای تولیدی نفت با استفاده از بازدارندههای شیمیایی، به محققان گروه مهندسی نفت دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان سپرده شد.
این قرارداد پژوهشی به کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران و با هزینه 17 میلیارد تومان و 280 هزاریورو به امضای طرفین رسید.
آسفالتین یکی از سنگینترین و قطبیترین اجزای موجود در نفت خام است که در حین فرآیند تولید نفت، بر اثر تغییرات فشار، دما و ترکیب در چاههای تولید، تجهیزات فرآیندی و لولههای انتقال نفت رسوب کرده و سبب افت فشار جریان یا توقف تولید نفت می شود.
رسوب متناوب این ماده در ساختارهای فرآیند استخراج نفت، ضمن کاهش قابل توجه تولید نفت سالانه، هزینه های بسیاری را برای شستشو و پاکسازی رسوبات آسفالتینی و بازگشت مجدد به فرآیند تولید نفت به این صنعت تحمیل می نماید.
بر این اساس، بهره گیری از بازدارندههای شیمیایی تشکیل رسوب آسفالتین به عنوان یکی از راهکارهای مؤثر جلوگیری از تشکیل این رسوبات، مورد توجه قرار گرفته که سبب پایداری تولید نفت و کاهش قابل توجه در هزینههای شستشو و پاکسازی رسوبات میشود.
با امضای این قرارداد پژوهشی تهیه و سنتز بازدارندهها در مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت، مدلسازی رفتار جریانی و ترمودینامیکی آنها، طراحی و اجرای آزمایش پایلوت میدانی و بهینهسازی استفاده از این افزودنیهای شیمیایی برای جلوگیری از تشکیل رسوب آسفالتین، توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان صورت خواهد پذیرفت.
با امضاء قرارداد پژوهشی میان شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان، دستیابی به فناوری جلوگیری از تشکیل رسوب آسفالتین در چاههای تولید نفت به منظور کاهش هزینه ها و بهبود تولید، به این دانشگاه واگذار شد.